打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 52高公公 透露巨商未來改版方向

110信用之後用途...
冷門武器

赤弓技能 是否有BUG ?
馬第3技

以前開過之後消失
象神第3技
回復 支持 反對

cheman 發表於 28-11-2016 16:33
大地之手:傷害= 體質×8 + (攻擊力 + Lv)×5
痛苦之刺:傷害=(攻擊力+敏捷+LV)×3
漩涡        :傷害=攻擊力×2. ...

朝凶技有好多特性...如果你就咁睇..朝凶招技實蝕...
佢招技有爆,同埋有越多怪打得越痛,2隻怪打1.5倍傷,如此類推如果中6隻都4倍傷啦加埋爆,句刀都有比?人地係10幾倍傷,你計埋依D連馬既傷都比唔過朝凶
同埋唔知52條式有沒更新,花3版本佢有講所以凶提升傷害
我自己用過朝凶放一下最高打密特拉半血,如果你句刀一下做到打密特半血我就認同你句刀比朝凶技勁
你未玩過有時D野好難做出正確意見
如果你真係覺得句刀咁都有得比我真係沒野好講
同埋馬技同句刀差好遠...你叫人放1HIT馬技,再睇下句刀同馬技1HIT幾傷就唔會講得出差唔多,完成唔同層次既野來
回復 支持 1 反對 0

arhoronald 發表於 29-11-2016 15:07
佢招技有爆,同埋有越多怪打得越痛,2隻怪打1.5倍傷,如 ...

補充,傷害比較
http://www.nakuz.com/thread-4520005-1-1.html

感謝提供資料  發表於 29-11-2016 16:07
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 29-11-2016 15:07
佢招技有爆,同埋有越多怪打得越痛,2隻怪打1.5倍傷,如 ...

朝凶咁勁架咩
我果隻吸到202JA
到而加都未試過傷害
不過已經點左轉敏
但就算傷高
招技都唔係好實用
唔好升LV 
回復 支持 反對

harry1516 發表於 29-11-2016 17:04
朝凶咁勁架咩
我果隻吸到202JA
到而加都未試過傷害

升LV還可以...我都係自己打怪血到232,唔算難
回復 支持 反對

foolruner 發表於 26-11-2016 14:56
其實類似的公佈,都出過,可信?

我不知幾多年前的類似公告,會出蒙古國,結果現在還是會出蒙古國…= =

如果話蒙古/東南亞二選一咁應該係東南亞,柬埔寨有個吳哥窟,夠曬有賣點
出埋水牛騎兵、科莫多巨蜥哥D就過癮囉

睇怕蒙古九成九又一次落空啦

BTW講到神魔妖怪緊係北歐神話啦....不過韓巨諗住從東亞出發慢慢周圍出新國

出完蒙古又畏出西伯利亞凍土,印度向西仲有波斯、巴比倫、埃及,真係有排都未到歐洲
回復 支持 反對

Lkyb 發表於 26-11-2016 05:26
虎天都未出
咁快出四天王合一?
BTW 呢炸資料可信性有幾高先?

2016年,须弥山上面特殊地形,帝释天-四天王合体。主角增加第二特性。

留意逗號句號...這是一句來的

係講須彌山出個新地形,當然會有隻好鬼難打既BOSS,叫帝釋天,而哥隻野原來係四天王合體(從NPC對話得知)

BTW總覺得玩家可用帝釋天有各種違和感....

不過都有可能真既....好似四神封石合馬一樣...五大天王即係五神翻版..........
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 30-11-2016 00:27
升LV還可以...我都係自己打怪血到232,唔算難

岩岩轉左隻 傷害係唔差 但係範圍真係..不得了
回復 支持 反對

聶羅阿瑪特 發表於 2-12-2016 00:27
2016年,须弥山上面特殊地形,帝释天-四天王合体。主角增加第二特性。

,當然會有隻好鬼難打既BOSS,叫帝釋天

基本上 港台服黎講 再難打既都係3秒完場 (好似係)
回復 支持 反對

聶羅阿瑪特 發表於 2-12-2016 00:17
如果話蒙古/東南亞二選一咁應該係東南亞,柬埔寨有個吳哥窟,夠曬有賣點
出埋水牛騎兵、科莫多巨蜥哥D就 ...

讓我一一解拆。東南亞初期確實不錯,但未來似乎不大。而且東南亞好處只在怪物。

相比之下,蒙古的兵種(留意,是兵種)更多,更有大量的「靈魂」,是國家的好選擇。

東南亞,或許可作為新場所或新地形,但難以成為新國家,因為缺乏征戰,至少缺乏令人熟悉的征戰,英雄不足。

另外其實蒙古其實可以拉上了四個汗國,甚至未來作為「歐洲跳板」,都不錯用

兩河流域(米索不達米亞)夾在中西交界,還不如亞拉伯各部,埃及…要看功力 ,到時可能會開一個絲路模式。

前路如此廣大,東南亞其實很難及得上

(雖然我覺得巨商前路……)
回復 支持 反對