查看: 19013|回復: 348
打印 上一主題 下一主題
收起左側

非一般的grand chase故事大全= =+

關閉 [複製鏈接]

1. 誰跑得最快..

誓約之峽谷
小愛:我跑得最快,我大跳飄移就由峽谷頭跑到峽谷尾
小拉:我先跑得快,我拎個手制出黎你唔會夠我黎
小萊:我變左做巨神兵我幾步已經到..
小莓:我才是最強,我只係禁個下制唔駛兩秒就由場頭飛到場尾
愛,拉,萊: o.....

2. 唔夠木用..

女神廣場
娛樂大師:某OO神手打爆了咁多木桶,睇黎整個貝樂梅大西亞大陸都就快冇木用了...
路人甲:用呢舊木吧..
娛樂大師:呢舊木夠粗夠大,用黎做木桶就最適合不過喇~~
沙~沙~
娛樂大師:點解舊木識郁既??
樹人威利:岩岩你話要用邊個黎做木桶話\口/"
((某大師之慘叫聲...............

3.好多條路..

卡查伊斯之城
卡查伊斯:你地算啦,響你地既前面已經唔會再有任何道路比你行喇,留番既..就只有死路一條!!!
小愛:跟本冇可能,我地面前既一定係生路!!
小莓:冇錯,唔單至有生路,仲有廣深公路!!
小樂:仲有路路!!
小萊:仲有..仲有..仲有皇后大道!!
小拉:仲有..彌敦道!!!   (路人乙:好聽..
gc:黎啦看招!!! 當你冇到!!
卡查伊斯:我比你地激到..慘無人道!!!

4.進修用既學費..

聖域大陸
亞莉:作為一名樂師,我應該要努力進修,多d學習各種唔同既音樂...
        要進修就一定先交學費..
        要有學費就一定要作一首令人悅耳既樂曲再出唱片...
        do..re..mi...張..敬..軒...
        但作曲....要有樣樂器先得...
        至於樂器..    (3技""
        咁多樂器應該夠用..
  商店
亞莉: (大喊) 高級名貴爛鋼琴一個,勁平賣,手快有手慢冇~~!!!

5.強中自有強中手  (抄橋的..

火翼龍洞穴
炎龍仔:我係一隻弱小既炎龍仔,一直以黎我都認為火翼龍大人係全gc是最強的..但係..
           當我發現小愛竟然打倒左火翼龍,我先明白到小愛先係最強...
           我開始模仿小愛既一舉一動..小愛成為我既偶像..
           但有日竟然發生小愛竟被拉思完全順服.....  (某韓國圖片 拉思與小愛的接吻
           我明白到拉思才是最強的..
           但係當我跟住佢地到聖域大陸..
           拉思完全比亞莉迷惑住..
           我先發現亞莉先係最強..
           我決定左以後跟隨住亞莉,做佢既寵物..
           當亞莉見到我既時候..佢對我真係好好,又喂我食野又抱住我,對我呵護備至..

呢一刻我先發現,原來我先至係全gc最強既一個

6.連個天都唔鐘意我....

小精靈森林
萊恩:我覺得自己好冇用t_t" 人生一片灰暗...唉
小樂:唔好咁啦,你望下個天,幾好陽光,人生點會灰暗呢~
天:毒瓶投擲!!!
個天即刻陰雲密佈
萊恩:嗚....
小樂:就算陰雲密佈,都冇落雨wo...
天:火雨術!!!
落起..火雨黎""
萊恩:唉......
小樂:...汗""  點會呢,就算落雨都冇打雷wo''
天:電擊術!!!
個天,打雷...
萊恩已經喊到收唔到聲..
小樂:!@#$%^   就算打雷都冇打風啦!!
天:召喚風精靈!!!
天氣突然又多左幾個旋風吹黎..
小樂:真係****......   我偏唔信邪!!! 就算打風個天都冇吹暴風雪啦!!!!!
天:冰雪精靈!!!
突然落雪...   
小樂:可惡...而家個天係唔係玩野呀,咁勁你即刻落d石頭落黎!!!!
天:火岩爆發!!
個天跌左幾粒碎石仲打中小樂個頭..
小樂:.................你個天夠彊你就落一大堆隕石落黎!口!"
天:隕石天災!!!
個天好似世界末日咁跌勁多隕石落黎...
  某樹洞
小樂,萊恩:嗚...連個天都唔鐘意我..""
  聖域大陸
小莓:今日練功都練得差唔多了..真係攰~

7.寵物小精靈

神殿
萊恩:奇異種子,出黎啦
巴奈撒:奇異花出黎啦!!!!
羅納:噴火龍,出黎啦!!!!

小莓:而家唔係睇電視既時候呀!口!"
        怪力,出黎啦  (巨缸1技""

萊恩/巴奈撒/羅納:好邪呀~~~~~  (被打飛...

8. 師父之拜boss學藝

女神廣場
拉思:其實我一直好想搵卡查伊斯教我用彎刀..""
萊恩:什麼!?
拉思:好想學卡查伊斯咁識得回殺...  (路人:比人控制完唔記得哂點用??
萊恩:嗯嗯,我等陣要去去神殿搵巴奈撒..
拉思:下!?
萊恩:我要佢教我點樣用弦月刃出咁多次自爆...""
小莓:mp多就夠了= =+
萊恩:仲有搵魔狼神教我用巨神兵...
拉思:囧"
小莓:我都係時候搵巴撒伊同大魔法師艾利那喇-3-
拉思:囧??
小莓:搵佢地教我用魔杖同長杖= =+
羅納:係時候喇...
小莓:又做咩?
羅納:我要搵卡德森教我用刃槍!口!"
小莓:加油..  我閃先  (前前...
羅納:順便搵埋巴龍...
拉思:佢可以教你咩?
羅納:捉佢做我條龍...
拉思:kai羅
某羅某拉戰鬥中...
小愛:你地做緊咩..
小樂:佢地拜緊師父..
小愛:囧"?
小樂:嗯..
小愛:咁我去搵骨骨武士拜師去...
小樂:個個去哂拜師t_t
亞莉:仲有我...
小樂: !@#$%^莉真好,唔駛去拜師
亞莉:不..
小樂:你仲有咩去??
亞莉:我等緊亞莓拜師完去殺左艾利那搵卡米基教我用搖鈴...
小樂:汗""
娛樂大師:氣球公園大門為你而開...
小樂:!@#$%^&*

9. 用gc既玩家整既無厘頭gag...

從前有個人叫尼奧,響一條黑翼尼路到遇到春原陽平同埋春原芽衣,佢地一齊行去路路上見到有隻迷蛋遺落於塵世,佢地利用一招叫 蒼 瞳乂 既野,望下入面有咩, 點知見到有條金龍 響蛋入面,佢地唔知乜黎,所以飛左上去一舊雲到 , 叫曉雲  入面住左個神叫鋼鐵巨神,佢一路飲蘋果汁,一路指住天上面既赤火月 , 話去搵月影上既獅micheal子 , 隻獅子會帶你去月宮亞由入面令隻蛋入面隻龍出世 ,點知去到果陣只係見到隻meow貓 響到勁有心情咁食緊磨米b ,
點知春原陽平巴布痴住左其中一搞到meow貓變身做狼=] 仲打起上黎,就算係神手都唔夠佢打, 但係狼=]竟然自作多情,以為春原芽衣鐘意左佢,於是突然心邪...想請佢食奪命蘿蔔糕黎溝佢,但係點知彈出個王者之輝阻止,佢地打起上黎,而呢個時候隻迷蛋入面隻龍出世左,變左做天天龍,佢係咁噴火,噴極都唔停,點知有個人叫k凱仔,佢突然彈出黎狂掟d小雪冰,但係都冇用,最後全部人死哂,去哂聖劍士天堂,而隻天天龍噴得太多火既關係,肚入面成肚氣,變左做浮龍,比一直響sky望住既茶小穎拎左d脫氧核糖核酸之後就浮下浮下咁浮左入去瘋人院到......跟住就......唔識作落去...你地作埋去...

10. 拉思白髮之迷

拉思其實以前唔係白髮的,究竟點解會咁??

拉思從少就修練自己,立志要做一個忍者
佢一直咁修練.....

直到有一日,佢行街果陣,見到小愛,諗住say個hi..點知...

小愛:對唔住牙你認錯人喇..

拉思:下,唔認得....!?

旁白:益力O,有益腸臟
       你今日飲左未??

11. 更新後的小愛!?

話說,亂入模式及新小劍既更新..令到...

小愛:來吧,來幾個殺幾個,我是最強的
小樂:我d箭實射死你..
小愛:中華亂舞~  (什麼囧囧劍壁..
小莓:火球攻擊!!!
小愛:斬!!斬!!斬!!!!
小樂同小莓都無小愛辦法既時候...
小拉:亂入是吧?小愛接招吧!!!
小愛:什麼!?  (仲亂舞緊....
小拉:我說喇,作為忍者最愛就是背後偷襲...笑-.-v

12. 數碼暴龍(?)

聽說小莓近來看數碼暴龍看上腦了... (啥!?

某日某地方某戰鬥 (某寵vs某寵!??

小莓:亞古獸加油牙唔好輸牙!!!
炎龍仔:囧"??
小莓:黎啦 (向對手的寵打了一拳...傳出陣陣的音樂聲...
小莓:數碼之魂充值!!!
旁白配音:亞古獸進化.....暴龍獸
小莓:衝牙暴龍獸,用火炎發射啦!!
小萊:數碼暴龍??  那...跟她玩玩好了..  (笑..
小萊:去啦 鼻涕獸!!!
史萊姆:  (剛剛的一拳已暈倒了..
小莓:打低了嗎??幹嗎不變成數碼蛋!??
小萊:囧""
小莓:暴龍獸衝牙!!向果個蒼田手下既生化數碼獸攻擊啦!!
小萊:囧...那...什麼什麼生化革命進化..  (啥?? 變了巨神兵囧""
小莓:你就係果隻生化翼龍獸!!!!
小莓:再黎,數碼之魂完全充值!!!!
(亞古獸進化??進昇暴龍獸!!!!!!           
小莓:三叉擊手槍!!!  (召出火翼龍 再出技..囧""
火炎龍:囧""  (被遺忘..

小萊:help!!  (逃....
小莓:你咪走牙!!!!!  ((數碼大門關閉了...

-----------------------------------------------------------------------------

-------
完全自己作(抄橋也是自己作..囧''),唔需要笑...但o左嘴或者真係笑左既可以黎回一回=_=""

(如有雷同 一拍即合

----------
一齊來搞GAG

巴布:#13,20,28,34,47,
           52,58,
67,85,126,
           134,138,151,223,
           233,259,286,295

小雪冰:#57,69,71,93,163
              171,189,196,344

水瓶座:#107,116,130,
            133,
136,142,164,

vovoboy:#17,40,68

[size=100]neopetleo:#242,247,251

alansmith:
#106,120,313

facg_chan:#
[size=100]82,180[size=100]

littletrevor:#205,225

k堅:#314

小枕頭:#303

路路:#32

逆轉命運的人:#141

[size=100]
oasio:#121

Sobaniirue:#267

為第5之gag 所附圖

為第5之gag 所附圖

評分

參與人數 2樂點 +8 +3 收起 理由
池內乂樂 + 3 + 3 獲提名
forte + 5 始終加唔落評分-.-

查看全部評分

回復

回復 樓主 的帖子

好多都o 左咀
最後個兩個笑左......
整體黎講都幾好~唔錯^^

p.s.不如樂古都學橙仔搞番個創作園地~~
回復 支持 反對

好爛(燦笑)∼笑死人LU∼

小樂:仲有路路!!<=

強囧

不過最後個個真係幾好笑@@
回復 支持 反對

哈-_-  拉思完全比亞莉迷惑住<------so good-.-  幾鐘意呢個
最後 原來小莓係到搞搞震-_-""
回復 支持 反對

好爛= =[[bao_35]]

我重已為跳落街會快d(第一篇)

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

回復 5# 的帖子

你回得唔夠字數囧
回樓主:
佩服你豐富既想像力~!!
迷之聲:乜你好蠢架咩
答:...."唔知bor[[bao_32]]
回復 支持 反對

多謝支持 我會繼續努力      (努力搞爛gag!?   ((閃
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

回復 9# 的帖子

話比你聽..我搞爛gag果陣,荷媽都仲未出世..   ((而家我真係好老..汗""

諗緊會唔會繼續諗多gc爛gag出黎..
回復 支持 反對