收起左側

上次去完條女屋企之後....

樓主
好好地做人啦
費事係後悔
回復 支持 反對

你仲有機會嫁....個女仔咁為你,你就唔好打機出街洗錢啦,,,
讀返書,返下工都唔錯嫁喇
回復 支持 反對

你女朋友唔錯
好好珍惜
呢種女仔少有
其實男仔要讀多d書
唔讀書都得
搵得錢咪得
冇學識 搵既錢多極都有限
除非屋企有錢比你做生意
但屋企都比唔到好多
回復 支持 反對

你條女都對你好好....唔好放手,你一係讀好d書,死都唔好做m記,無用嫁,做第2樣啦
回復 支持 反對

後生仔女真係咩都冇使理..
當你大個左..後侮真係唔好怪人..
做人要幫自己諗下將來..
唔幫自己..都幫另一半諗la..
你都諗到結婚..唔諗下點樣養自己同老婆?
到時咩都冇..人地屋企人都唔會放心交個女俾你..
仲有..現實世界係殘酷..
有錢唔係咩都得..冇錢就萬萬不能..
依家就話唔緊要..到時就真係冇人會知..
番唔夠學而0分?因為0分而之後唔返?
呢個算唔算係籍口..?
讀書為左咩?都係將來搵份好工者..
希望你可以讀番好d書..同另一半幸福快樂
p.s.有咩得罪..講聲唔好意思先..
回復 支持 反對

你條女咁好,你要珍惜啦~
依家好少d咁好既女朋友~
你都要爭氣啦,唔通做死一世m記咩,
你都想同條女過人世啦,的起心肝進修下
回復 支持 反對

唉 我都唔知對我黎講有咩工好返.....

做cut頭髮 又完全唔識   

真係而家除左做住M記都唔知做到D咩

我都知M記冇咩用

但而家至少都搵到少少錢先.....

車房 我係有親戚做 不過..... 我完全唔識咩黎

我除左電腦打字叻 同埋洗機裝機呢D基本野我就冇野識
回復 支持 反對

原帖由 卍乂阿風乂卍 於 11-4-2008 01:02 發表
唉 我都唔知對我黎講有咩工好返.....

做cut頭髮 又完全唔識   

真係而家除左做住M記都唔知做到D咩

我都知M記冇咩用

但而家至少都搵到少少錢先.....

車房 我係有親戚做 不過..... 我完全唔識咩黎

我 ...

樓主,你有咁好ge女朋友,你真係汁到,佢咁為你著想,咁為你
但你一直都係諗分唔分手?
諗分手係想佢有更好ge男朋友,咁你呢叫咪就係咁佢著想low,但想ge諗法有de 錯
你想佢過得好,最重要係你識唔識得去番生,識唔識得一切都去為佢好,而唔係將佢推俾人地

人生出黎冇話叻唔叻,因為番唔夠學定你0分,你就咁唔返學?何苦?同人地學校鬥氣?
第一你俾低左錢讀,你係一個利益去諗都諗俾左錢就唔好哂.

第二 ,ive 雖然唔一定好,但學番1,2門技藝,唔好話你同佢將來先la,單單係你第日出路,or 第日可唔可以係衣食住行方面都有保障

第三,讀書有時領悟到好多道理,好多野,讀書唔一定話去學校ge,但讀書的確係品行道德上有好大作為

第4,英文一科,你都話自己個低唔差得去邊,咁點解唔努力多少少去増進下呢,只係因為校方俾個低成績而就咁放棄?會唔會哂左de呢

打工方面,你女朋友一直對你咁好,其實你不論係為左報答定係出於想同佢有個好將來
打乜工都唔會有錯,但至緊要係你會唔會識得為自己,為同佢將來日子而識得儲蓄
你都唔想次次出親街都要女朋友俾錢咁ga?
點解唔將一時玩樂ge錢省點呢
打少幾場街機一日,悶ge咪打下psp low~ 街機簡中先打,我諗都省下唔少錢
衫可以買少2件吧,有幾件都夠la,不對嗎?
出街咪簡中先睇下電影ar,買下野送俾佢,你女朋友咁識為你,佢知你ge苦惱,都唔會怪你la~

係人生路上的確係有唔少挫折,而家有個咁好ge女朋友一直陪到你咁,好好珍惜佢,你汁到ga la

珍惜眼前人唷!![[bao_48]] [[bao_48]]
回復 支持 反對

回復 樓主 的帖子

如果我是你,我一把會加把勁
回復 支持 反對

樓主其實唔洗亂諗野,,,,因為你條女對你唔錯啵,,,佢又好關心你....
你應該覺得開心先岩.....+油喇樓主@@
回復 支持 反對