樓主: miracle_chan
打印 上一主題 下一主題
收起左側

AOE/AOC程式或設定技巧問題解決發問討論區

我部機玩aoc同人連線,玩咩圖,都會好高ping,次次d室長都話因為我高ping而踢左我= ="我好無奈,因為其實我雖然高ping(通常處於300-500),but唔會lag,只係有時玩戰國風雲到後期太多兵搞到lag晒or村逃太多兵一次過聚集,如果冇咁多兵,就算我高ping,都會好順,咁其實呢個係乜問題= ="
係d人唔信我,話我一定搞到again,就即刻t左我= ="
幫幫忙,諗諗計~
回復 支持 反對

開aoc問題(help=.=)

我之前開aoc好快,唔知點解試過曬d版本,點都要成2-5分鍾先開到=.=
有冇d解救方法啊>.<唔該各位大大幫幫小弟= ="
回復 支持 反對

點解我d人一到左75就起樓都唔會加既??
回復 支持 反對

原帖由 grandc80396 於 2007-6-19 22:05 發表
我部機玩aoc同人連線,玩咩圖,都會好高ping,次次d室長都話因為我高ping而踢左我= ="我好無奈,因為其實我雖然高ping(通常處於300-500),but唔會lag,只係有時玩戰國風雲到後期太多兵搞到lag晒or村逃太多兵一次過聚集 ...

唔知我講得岩唔岩啦, 就算自己部腦好勁但用56K既話Ping都會好高。
如果唔係電腦問題,姐係連線問題。你不如掃下毒先, 之後去測試一下你個寬頻速度。

原帖由 cmwong88 於 2007-6-21 15:57 發表
點解我d人一到左75就起樓都唔會加既??

係玩遊戲之前人口上限果到設定200, 咁就可以多過75人。
回復 支持 反對

有冇人幫到我...
我好想同d fd入人ip呀=.=
回復 支持 反對

呢派唔知點解成日都好似下圖咁=.=

(唔係指果d顏色變成咁,係指中間彈出黎既視窗......)(佢彈左視窗出黎之後,一影相d顏色就係咁)

唔知點解呢派玩aoc,有時成個鐘,有時幾分鐘,就會彈左個咁既野出黎,之後按確定/取消都係關左個aoc...(同人連線玩先係咁,同電腦玩唔會-0-)(而家一打個"1"字出黎都會咁-0-)

之前曾經因為aoc係咁彈不回報既問題洗過機,洗完機之後不回報既問題解決了,但出現左呢個問題,之後我試過重裝aoc,更新驅動,掃過毒,check過晒部腦,連機都洗多次,都係唔得...

回復 支持 反對

冇左打數字出聲音~點算?
回復 支持 反對

回上邊d人先

hand機同aoc好多因素

一:機廢
二l觸發問題
三:機身過熱(應該係幫你關埋機既)
4 :彈大量錯誤野
5:電腦\aocflie 中毒 我之前比個paxxx B 摀到咩都玩唔到 清完 aoc咩game都玩到 唔hand(咪清之前會)

我唸都係哩d原因 v_v"

有錯勿凸=] 謝

有野問:
點解我係aoc到影相..會變曬色既

有map:>>>v
回復 支持 反對

Y我上唔到個IP網址
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對