樓主: miracle_chan
打印 上一主題 下一主題
收起左側

AOE/AOC程式或設定技巧問題解決發問討論區

電腦高手幫忙

我個FD 下載左個AOC想玩,我之前DL左,玩到

但佢DL左再解壓之後個FILE唔見左

原來個FILE自己解壓完會自己隱藏左

我想問點先整得番出黎???

評分

參與人數 1樂點 -4 收起 理由
[H]bunbunbunbun -4 http://www.nakuz.com/viewthread.php ...

查看全部評分

回復 支持 反對

裝左卡巴斯基之後,次次連人都彈出黎,點解決?
回復 支持 反對

原帖由 迪dee 於 2007-5-9 12:29 AM 發表
唔知點解 玩aoc..玩到 中段..就會hand 左機.. .
  要 boot 機至得 次次都係甘.??
.有冇人可help me! thank∼
係唔係要洗機至得 ? 
定係部機玩唔到aoc ∼?

好多因素
-电腦過熱
-程式問題

原帖由 _Albert_W_ 於 2007-5-9 01:08 PM 發表
我玩aoc..10次之中一定有3-4次係斷-.-
我用 和記 架~關唔關事?
我平時上網 or 玩msn會無事的...'
只有玩aoc果時先會有斷線的問題...攪到我次次玩到一半就斷-.-好無引牙!!
有冇人幫到我手/.\??
會唔會係同人 ...

係打打下要你重新連線上網定點?

原帖由 KinLeung 於 2007-5-9 03:45 PM 發表
我個FD 下載左個AOC想玩,我之前DL左,玩到

但佢DL左再解壓之後個FILE唔見左

原來個FILE自己解壓完會自己隱藏左

我想問點先整得番出黎???

乜會自己隱藏既咩....囧
改檔屬性吧
Highlight個檔按滑鼠右鍵..選內容..剔除屬性:隱藏...按確定

原帖由 (LFF)-.- 於 2007-5-12 02:33 PM 發表
裝左卡巴斯基之後,次次連人都彈出黎,點解決?

如果係卡巴斯基的,係設定->駭客防護->一般->設定->應用程式規則->新增aoc個檔->預設->全部允許就玩到架啦!

回復 支持 反對

玩aoc有問題..

我換左個19吋mon之後係aoc set左用1280成1024
但係我個mon成日彈舊野出黎叫我set番1440成900
仲要大大舊係中間 阻住哂
有冇人知點解會咁同埋可以點整到佢唔會再彈出黎

評分

參與人數 1樂點 -4 收起 理由
[H]bunbunbunbun -4 頂置帖

查看全部評分

回復 支持 反對

e家我用foxy down完之後連唔到 ip 呀
點解決呀
回復 支持 反對

請問AOC有冇得用windowmode玩??
即是唔用Full Screen
回復 支持 反對

請問很多人的版本是1.0c
但我只得1.0
如何更新?
回復 支持 反對

我同電腦玩aoc無咩問題,但係一上網同人玩就有問題
打打下aoc就會hand左,即係成個畫面停左個種,不過可以用alt+ctrl+del.close左個aoc,
我想問點解決le個問題
回復 支持 反對

原帖由 651453 於 2007-5-18 01:12 PM 發表
我換左個19吋mon之後係aoc set左用1280成1024
但係我個mon成日彈舊野出黎叫我set番1440成900
仲要大大舊係中間 阻住哂
有冇人知點解會咁同埋可以點整到佢唔會再彈出黎

咩大大舊?

原帖由 polo2789 於 2007-5-18 09:53 PM 發表
e家我用foxy down完之後連唔到 ip 呀
點解決呀

唔用FOXY law= =
再新開机連到嗎?

原帖由 idid123hk 於 2007-5-19 09:49 AM 發表
請問AOC有冇得用windowmode玩??
即是唔用Full Screen

要用軟件先可以做到windowmode
軟件叫咩名...唔記得左= =

原帖由 吹簫王子 於 2007-5-19 12:52 PM 發表
請問很多人的版本是1.0c
但我只得1.0
如何更新?

上 Microsoft down...
or
上 yahoo seach 打 aoc1.0c

回復 支持 反對

我想係game中,左上有個時間

附件係e.g

回復 支持 反對