樂古Nakuz

標題: 挑戰極限 跪求日本單國武將最強配搭 [打印本頁]

作者: 神經俠客    時間: 25-5-2017 16:00
標題: 挑戰極限 跪求日本單國武將最強配搭
如題,最近回鍋,
發現版本已經出至天王階級
爬左陣文同52網都搵唔到對日本將既詳細評價
所以只好係到問

小西2
莫2
賽3
阪3
加3
源氏
本願

1.以上武將傷害排行係??  XXX>XXX>XXX ...
             坦度排行係??
2.加3點法係全血?
3.源氏點法係??
4.最初只係3帥位, 應該用邊3隻
5.印度天使係咪必備?
求各大大解答
作者: wingwing999    時間: 25-5-2017 16:45
1.以上武將傷害排行係?? 呢個問題好難答, 每隻帥定位不同
我用清怪,打王,頂怪,掛機打料黎評價
清怪:賽3>加3>其他
打王:板3(日本打天唯一選擇)>賽3>小西>加3>其他
頂怪:阿莫>本願
打料: 阿莫~本願>加3
2.加3點法係全血? 你唔玩武技咪全血
3.源氏點法係?? 唔打交就全血
4.最初只係3帥位, 應該用邊3隻? 賽3主力, 板3打王,阿莫/本願頂怪
5.印度天使係咪必備? 呢個問題視乎你打開咩怪, 如果打唔勁的怪(如冰城), 一隻印狐已經夠哂回血,
   如果要打勁怪(遺海/各種王),你得一隻天使無回血都好危險
作者: 神經俠客    時間: 25-5-2017 17:18
wingwing999 發表於 25-5-2017 16:45
1.以上武將傷害排行係?? 呢個問題好難答, 每隻帥定位不同
我用清怪,打王,頂怪,掛機打料黎評價
清怪:賽3> ...

唔該哂
最後兩條
想問下源氏招技係咪好細力?
加3玩7刀點樣點?  
作者: 回到首頁    時間: 25-5-2017 17:29
加3玩7刀就不如用印刀啦,加3點力直情係廢
作者: sam8214088    時間: 25-5-2017 18:34
單國主角實用性`台男>明女>台女>明男>朝鮮-日本

日本:
小西2 過時了
250斧頭兵用祝斧坦怪好過>莫2
賽3  傷害OK但出技慢
阪3 打天/BOSS有小小用(6連發射擊配合一擊必殺,同一轉有咩分別??)
加3 無咩特別
源氏 固有技能 -指揮+127攻(有無用自己想)
250斧頭兵用祝斧坦怪好過>本願
日本不嬲廢...之前係...依家都係

要單國最好台>明>朝

作者: d_lam    時間: 25-5-2017 18:43
不建議單國日本 如果想過下癮咁玩都可以
想長玩既可以起首日本再轉朝/中/台咁
作者: +plzza+    時間: 25-5-2017 19:09

如果打勁怪 神裝加3 + 天使  應該都頂唔到幾多下

板3打天用魔少但比花果D慢

清祥同忍者都係召野頂怪

騎狼輔助加攻用 個技未試過玩唔清楚

賽3必備 扣防清怪 神帥

小西其實想要可能升定 感覺上佢應該好快會出覺
作者: arhoronald    時間: 25-5-2017 20:50
sam8214088 發表於 25-5-2017 18:34

日本:

日本未出2轉之前德川個風刃術好高攻,
不過依家日本偏向後中期,
版3打得唔遠,
加攻一樣要人地打你同埋基攻先可以發動能力
賽3清怪一流
日本D兵可以配後期D陣容率高
賽3可以轉全體放3
版3打天到後期都好大力
加3可以用來自動掛下都唔錯
德川拿來加攻
清祥可以用來回血,召野吸下魔
戰鳳可以用來打冰3,當你比D雙面蛇圍住晒既時間可以用佢來召反出來
阿莫可以配下D自動兵陣掛下野連陰念我都會懶得放
日本D兵全部到後面都可以搵到佢既用途,唔算高唔算沒用
但中國/朝鮮/台灣,總有2-3隻轉唔轉都得,後面一定唔洗佢,好似象神/棒3/臣3
作者: +plzza+    時間: 25-5-2017 21:38
arhoronald 發表於 25-5-2017 20:50
日本未出2轉之前德川個風刃術好高攻,
不過依家日本偏向後中期,
版3打得唔遠,

如果計單國 台 朝應該係最易玩
中國就一堆輔助帥
作者: 回到首頁    時間: 25-5-2017 21:49
中國現在也不差了,有東方二轉覺醒,都打到下冰樹果d怪架!中國3將:燕,祖,東2覺醒!或用燕轉關公二轉加攻
作者: jchiu312    時間: 25-5-2017 23:33
支持支持!
作者: wingwing999    時間: 26-5-2017 01:09
+plzza+ 發表於 25-5-2017 21:38
中國就一堆輔助帥

其實最後都係要睇樓主玩咩巨, 玩法想係點
如果目的係要升LV挑戰下boss既, 日本基本上可以跳過
但如果係掛機打料, 咁日本做得好好
直頭可以話日本成個設計係俾玩家去刷中階料賺錢
板3+馬弓隊+本願全自動又得
阿莫+本願+加3半自動又得
韓巨不知幾多人咁樣刷料
但呢樣野台巨唔多WORK....點解?你懂的
作者: 神經俠客    時間: 26-5-2017 12:25
原來日本既高度挑戰唔到boss....
假如加隻印刀
又夠唔夠打boss?
我記憶中最強既boss已經係冰血神
作者: nickysagar    時間: 26-5-2017 16:49
sam8214088 發表於 25-5-2017 18:34

日本:

阪3 打天/BOSS有小小用(6連發射擊配合一擊必殺,同一轉有咩分別??)

個力既輸出大好多lo

正如男人18歲吊西同80歲吊西

18歲既就係阪3
80歲既就係阪1
作者: arhoronald    時間: 26-5-2017 19:22
nickysagar 發表於 26-5-2017 16:49

個力既輸出大好多lo

依家未改版,版3有得同青龍D輸出比
作者: arhoronald    時間: 26-5-2017 19:25
+plzza+ 發表於 25-5-2017 21:38
中國就一堆輔助帥

單國日本真係廢到沒朋友,加3單國?我用左李03轉好過你啦...,清祥回魔:?孔明實際得多
單國日本打到既野真係不如其他3國,樓主要堅持就加油啦
以上純粹個人睇法
巨商有好多種玩法唔一定跟我個套
作者: henryns    時間: 26-5-2017 21:34
arhoronald 發表於 26-5-2017 19:25
單國日本真係廢到沒朋友,加3單國?我用左李03轉好過你啦...,清祥回魔:?孔明實際得多
單國日本打到既野真係 ...

係呀
單國日本有J用 唔好話3帥 比你7帥都無用
無金王 頂怪就係笑話
連3隊冰肥都未必打得贏

回上面唔知邊個
莫頂怪無金王
又少血又低抗

本願好過佢勁多 隻雀仔唔食地面技
雖然單國都係廢 但起碼高佢幾倍血 同好多抗

版3同版1   最大分別係
版3 4連 必中 計陰 高抗
版1 6連 除左1擊都唔中 計念

版3真係好高攻 但前題係......
你用過就知  都係個句 單國日本哈哈哈

作者: henryns    時間: 26-5-2017 21:36
wingwing999 發表於 26-5-2017 01:09
其實最後都係要睇樓主玩咩巨, 玩法想係點
如果目的係要升LV挑戰下boss既, 日本基本上可以跳過
但如果係掛 ...

計掛機
高級龜天
低級1隻莫
再廢D騎弓孔明
其他算數啦

騎弓都係廢 你整1隊野  人地1隻150LV空裝莫已經頂你1隊
何必呢
作者: +plzza+    時間: 26-5-2017 23:20
arhoronald 發表於 26-5-2017 19:25
單國日本打到既野真係 ...

韓國人不嬲都唔太鐘意日本帥 玩單國日本想AK改勁D2轉機會都低D
作者: sam8214088    時間: 27-5-2017 11:20
nickysagar 發表於 26-5-2017 16:49

個力既輸出大好多lo

要18歲既青龍-阪3

都要比出青龍既價

無想/解封/專武+2/馬符/盤古耳(唔計要用‵金巨爆抗‵台男回血‵雀-防`馬頂怪‵)

唔係18歲都係早洩
作者: arhoronald    時間: 27-5-2017 20:19
sam8214088 發表於 27-5-2017 11:20
要18歲既青龍-阪3

都要比出青龍既價

唔洗頂怪,直接沖過殺BOSS,同埋天怪雀都唔可以-防,我講緊係大家相同BUFF-防一樣情況下,同埋唔洗無想,只須專武解封,不過專武=半神價
同埋所以+攻速既野對兵沒效只會對主角有效,唔信你自己試試,我自己試就係FEEL到主有分別.其他沒分別.因為主既分別好明顯,將帥反而已FEEL唔到,可能效果唔會加到兵帥
作者: +plzza+    時間: 28-5-2017 17:48

個力既輸出大好多lo

18歲既百發百中 80歲既成日都射空炮
咁樣可能易明d
作者: +plzza+    時間: 28-5-2017 17:49
sam8214088 發表於 27-5-2017 11:20
要18歲既青龍-阪3

都要比出青龍既價

雀扣防應該唔洗掛 天怪好似唔會扣
作者: DeSA    時間: 30-5-2017 22:24
日本起手最難升..

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://hrmlarticle81www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2