打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [分享] 進化論係咪真?定係創造論

關閉 [複製鏈接]
Originally posted by 小門 at 2006-5-13 18:31:
好鬼悶
我之前遇到個中一生(當我中三時,現在中四)
聖經知識一流,我同佢都討論左好耐
現在同你討論,我發覺佢講野原來幾有point

選擇性失明

我係未做版主之前已經係咁既態度
我比人選出黎,係因為能力 ...

唉...真係好cheap!!!呢d真真假假藉口........
我認識的信進化論者,佢先小學ja,,佢d point 無你咁勁,,因為佢d係有證有據的真實point!

選擇性失明

5隻不知明物體fly到我的面前!!

我係未做版主之前已經係咁既態度
我比人選出黎,係因為能力,唔係態度

原來做版主有能力就做到???唔洗理會條友講野的態度???

名?
歐竹雷粉人說,閣下所說是廢話

如果有病就要睇醫生....咪比左個各你lo,,還是你盲左????語無輪次

1)無興趣
2)你outdata係因為你唔知道有樣野叫智慧設計論同創造演化論仲有自然神論
3)你睇清楚d好唔好?
4)你話我睇百幾年前既書嘛,你out d,睇聖經

1)3粒廢字,,怕睇壞眼
2)時間點解無關呀.e家新找到的資料難道會跟之前發現的一樣?? 睇黎你回漏左
3)'今次唔係山洞咁簡單'跟"指鹿為馬" 有咩關??你又知我講咩咩唔簡單??好明顯牛頭唔答馬嘴
4)你好out ar,,仲做人!

2)細菌要變個新種出黎有幾難?
3)唔知,無興趣知
4)細菌變種,咪變另一個種囉

1)回漏左wo你:動物係自我繁殖,咁佢係咪一個"種"? 你問呢句有咩關係?
2)你係講緊新的物種???
3)其實,,唔單指你無興趣,,我都無咩興趣同d分唔清品種同物種的人講野
4)- - 你作架???

1)oh我當你無講過,咁方舟係邊樹?
2)你有無睇過套戲?入面班人係咁講
用靈異解釋,即係不科學

1)亞拉立山
2)戲???無睇過戲wo,,報告文學片就有....
   廢話,,咁科學解釋唔到,,,而且咁恐怖同神秘,,用靈異呢個名詞唔得架???

講創造論就唔好講方舟,關咩事
我無興趣質疑創造論,我本身係無神論者
我從來無將創造論放在眼內
同理無需要質疑佢,反對佢
反正佢都唔可以係大學教

1)咁你係#160拿出黎反對啦罵..我咪提出d點黎反駁你lo,,又係我錯???
  之係我唔應該反駁你對方舟事件d錯誤觀念???
2)你從來無將創造論放在眼內,,如果你講得出,,,咁你根本一開始就唔應該入討論,,因為你比進化論局限哂......
3)無得係大學教就唔洗理,,原來呢個就係你個唸法!ok,,唔洗話我知!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
唔想回定無能力回
你當我off topic又好
搗亂又好
我實在頂唔順你d小學程度中文
道"得",切切抵抵,並並通通我當你打錯字
人地話你指鹿為馬你又唔明
叫人讀好bio先黎講,不如你讀好d中文先黎打字啦
錯別字一大推,用用下書面又用口語,文句又唔通順

話人淨係識上網搵d未證實o既野,
不如你好好咁證實一下你所講既神,方舟,洪水係咪真有其事,真有其物先啦

1)唔想回定無能力都唔關你事
2)你根本就係黎搗亂
3)我鐘意打錯字,,你吹咩?,,你睇唔明咪唔好睇lo,,比你睇架??,,我打d野係比d有用人睇,e.g 小門
   玩捉錯字去第(義)(道)..呢(導)(吾)係比d(毛)聊人來往!
4)咪證實緊lo,,,盲????方舟 我已經講左好多,,自己又唔睇,,吹得就吹
   洪水....講左啦,,,各地歷史古蹟...日本海底遺跡,,,埃及古蹟 d (長)(逼)花痕有問題
   咁想知咪自己去睇lo,,我搬達地上黎比你睇呀!?

Originally posted by magister at 2006-5-13 19:30:

仲有,你叫人睇方舟電影,又話係新既
但係佢講出d劇情出黎你又唔知
我同佢睇既就係上年影音使團出既挪亞方舟驚人啟示
係你睇既新過呢套定你講緊其他民族歷史入面既方舟丫?
不如你講下你睇左邊套啦

1)影音使團出既挪亞方舟驚人啟示,,有呢套野咩,,我唔係睇呢套ar,,我睇果套叫
   影音使團出既挪亞方舟驚啟示
唔怪得唔同啦!!!係呢,,你套野係幾時上影架???未聽過wo
   (sm9)

Originally posted by piyopiyo at 2006-5-13 21:03:

聽聞話達耳文臨死前都認自己ge進化論唔成立,係咪真ga

小門話唔係....我之前都聽人講話係,,不過e家就唔係咁肯定

[ Last edited by 骨奴 on 2006-5-13 at 09:41 PM ]
回復 支持 反對

大家是有修養的人
本人不希望有無謂的爭拗

而且觀點角度之不同, 理應接受別人意見
若不認同, 則可舉證, 以反駁別人所想, 並不可互罵他人
回復 支持 反對

Originally posted by 骨奴 at 2006-5-13 21:38:

唉...真係好cheap!!!呢d真真假假藉口........
我認識的信進化論者,佢先小學ja,,佢d point 無你咁勁,,因為佢d係有證有據的真實point!

選擇性失明

5隻不知明物體fly到我的面前!!

...

錯就要認,打就要企定
我打錯既字同你比起都只係九牛一毛(sm9)
我捉你果d都係錯別字,同我打錯既性質唔同
都係唔好off topic
到底你有冇睇過套戲?
你都未答呢個問題
回復 支持 反對

Originally posted by [SYSS]Fantasma at 2006-5-13 22:57:
大家是有修養的人
本人不希望有無謂的爭拗

而且觀點角度之不同, 理應接受別人意見
若不認同, 則可舉證, 以反駁別人所想, 並不可互罵他人

well,老兄你簽名果幾隻大字............

唉...真係好cheap!呢d真真假假藉口........

有時候,唔回會好過死頂

5隻不知明物體fly到我的面前

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E9 ... 9%E4%BF%A1%E4%BB%B0
得一隻,不過你咁都見到5隻就有少少出奇

原來做版主有能力就做到?唔洗理會條友講野的態度?

問選我出黎既人

如果有病就要睇醫生....咪比左個各你lo,,還是你盲左語無輪次?

你比個名我,我咪比個名你
你get唔到我表達緊乜野?

1)3粒廢字,,怕睇壞眼
2)時間點解無關呀.e家新找到的資料難道會跟之前發現的一樣? 睇黎你回漏左
3)'今次唔係山洞咁簡單'跟"指鹿為馬" 有咩關?你又知我講咩咩唔簡單?好明顯牛頭唔答馬嘴
4)你好out ar,,仲做人!

1)第一個可能,你睇左會壞眼,你就打唔到字
第二個可能,你無睇到果三隻字,無壞眼可以繼續打字,咁你又點知果3隻係廢字?
2)god ***,唔一樣,係多左個洞,好大,好黑tim
3)究竟你係選擇性失明還是唔記得自己打過咩呢?
4)咁你咁潮,又係唔係人?

1)回漏左wo你:動物係自我繁殖,咁佢係咪一個"種"? 你問呢句有咩關係?
2)你係講緊新的物種?
3)其實,,唔單指你無興趣,,我都無咩興趣同d分唔清品種同物種的人講野
4)- - 你作架?

1)你話要互相交配到先叫同種,咁自我繁殖既動物點搵同唔同種?種唔一定係咁分
2)係丫
3)所以你咁就無左40分
4)當然要好幾次大型變種先得啦
呢d要配合環境因素,例如人體會使到無法降低胃酸既胃部螺旋菌死亡

1)亞拉立山
2)戲?無睇過戲wo,,報告文學片就有....
   廢話,,咁科學解釋唔到,,,而且咁恐怖同神秘,,用靈異呢個名詞唔得架?

1)個洞
2)唔係解釋唔到,佢地係一口指明有鬼作怪,根據無諗過用科學方法解釋
回復 支持 反對

Re: ( 評分:-40 | 原因: 人身攻擊•(第六個quote) | By:albie )
你點扣分都無所謂
但,我那一句人身攻擊?
煩請閣下給予我一個明示
回復 支持 反對

Originally posted by magister at 2006-5-14 01:21:

錯就要認,打就要企定
我打錯既字同你比起都只係九牛一毛(sm9)
我捉你果d都係錯別字,同我打錯既性質唔同
都係唔好off topic
到底你有冇睇過套戲?
你都未答呢個問題

1)同邊個講???我知你雖然好錯,,不過我會睇諒你!放心啦!   
2)你有打錯字咩,,我睇唔到???哪裡???我只係問你睇果套野幾時上影ja!   (em51)
3)ok,,捉飽佢,,日後拜托你幫我捉多d...thx,,唔該哂,,,捉多d wo!   (^0^)
4)off 唔off 唔係你話事的   bao_41
5)
Originally posted by 骨奴 at 2006-5-13 21:38:我睇果套叫
   影音使團出既挪亞方舟驚世啟示
<<<仲唔明??唔係要我畫公仔畫出腸???

Originally posted by 小門 at 2006-5-14 09:57:

well,老兄你簽名果幾隻大字............

有時候,唔回會好過死頂

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E9 ... 9%E4%BF%A1%E4%BB%B0
得一隻,不過 ...

有時候,唔回會好過死頂

其實想講番呢,,一開頭又係有d人話呢到唔唔好撻聖經出黎lo,,根住我唔講啦,,點知又比人話d point 唔好....實在難做!

得一隻,不過你咁都見到5隻就有少少出奇

所以我都覺得好出奇,,,原來你都見到隻架??

問選我出黎既人

我唔理邊個選邊個,,邊個做唔到啦,都無興趣知...我只係見到你d版主態度!

你比個名我,我咪比個名你
你get唔到我表達緊乜野?

無興趣get

1)第一個可能,你睇左會壞眼,你就打唔到字
第二個可能,你無睇到果三隻字,無壞眼可以繼續打字,咁你又點知果3隻係廢字?
2)god ***,唔一樣,係多左個洞,好大,好黑tim
3)究竟你係選擇性失明還是唔記得自己打過咩呢?
4)咁你咁潮,又係唔係人?

1)怕姐,,仲未壞  唔通人怕鬼就見過鬼???未見過就唔可以怕???
2)新個套無講過拎到舊木出黎,,,而且個洞唔大
3)無興趣講
4)係你指出out唔outdate 先,,我只係用你的角度去話你,,,唔係要比你用黎話人地,,因為我根本唔係咁睇,,,,明?

1)你話要互相交配到先叫同種,咁自我繁殖既動物點搵同唔同種?種唔一定係咁分
2)係丫
3)所以你咁就無左40分
4)當然要好幾次大型變種先得啦
呢d要配合環境因素,例如人體會使到無法降低胃酸既胃部螺旋菌死亡

1)咁你問黎,,同細菌個話題有咩關係???
2)勁
3)你無左50><''
4)變種根本唔係變左另一個物種!!!

1)個洞
2)唔係解釋唔到,佢地係一口指明有鬼作怪,根據無諗過用科學方法解釋

1)首先,,一架船中間(列)開中間會唔會有個洞,第2,,你睇果套入邊係咪正係講有個洞就當係方舟先,,有無解釋到???
2)人地有地質學家,,探險家,,物理學家 起到都解釋唔到,,你試下解釋!...第2)人地當然查清楚先番出黎,,,唔通突燈去(客)人???

p.s 原來答"無興趣" 係咁好用....
    快d找人來玩捉錯字遊戲,,我打左好多錯別字!bao_41
,,,

[ Last edited by 骨奴 on 2006-5-14 at 05:14 PM ]
回復 支持 反對

不回以上沒有意義之言了
倒不如集中問一些中pt問題吧

也請閣下勿再跟風
人呸你又呸,人地無興趣你又無興趣
比少少面子自己好唔好?

另外,50分對我黎講,只佔不到0.5%
而你?嘻嘻

[ Last edited by 小門 on 2006-5-14 at 06:33 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by 骨奴 at 2006-5-14 16:54:
快d找人來玩捉錯字遊戲,,我打左好多錯別字!

你看你是不懂哪些字是錯別字 然後寫這句讓其它人覺得你是故意
真可笑的基督徒
回復 支持 反對

言之無物,膠都廢是比
回復 支持 反對

你地唔可以咁架,人人都需要面子
回復 支持 反對