樂古Nakuz

標題: [韓國]Nurien - Mstar 音樂跳舞遊戲 [打印本頁]

作者: cheungemerson    時間: 31-1-2009 01:02
標題: [韓國]Nurien - Mstar 音樂跳舞遊戲

2009  2月2日  : 新增新手教學, 在第三頁 28#

新增小雲遊戲介紹

官網 : http://www.nurien.com/service/main/main.nrn

官方影片 :  ( 建議以高品質觀賞 )
[youtube]n5ncW0qeS6c[/youtube]

本人自己示範 : ( 建議以高品質觀賞 )
[youtube]l6DgaFa9ZZA[/youtube]

轉貼註冊教學(Nurien潮流馆)

=======================================================

註冊教學

首先, 搵一個14歲以上既韓國身份証字號連姓名 ( 詳細請自行搵yahoo, google )

注意 yymmdd - 1xxxxx 係男性  yymmdd - 2xxxxxx 係女性

請盡量搵d年齡比較高既, 免得影響真正想玩既韓國玩家

進入呢個連結 : https://secure.nurien.com/service/register/main.nrn

名稱 : ( 直接copy名稱就可以 )
身份証字號: ( copy前段再copy後段就可以 )

代表不相符, 請用其他身份証

代表成功認証

成功後會見到 :

每個身份証可以申請3個帳號, 見到仲有空位就可以繼續
如果已經滿3個, 就請再搵另一個身份証

帳號 :  ( 4 ~ 12位英文或數字或組合 )
名稱 : ( 2 ~ 24位韓文, 英文 或數字 , 遊戲內都係呢個名 )
密碼 : ( 6 ~ 12位 )
確認密碼 :
email : ( 請打實際用得既email )

然後禁呢度 ( 地址 )

會彈出

複製我圈住果兩隻字, 貼係下面一欄, 禁右面個掣, 下面會有幾行韓文出現, 隨便click一行即可

電話可以亂作, 不過記得勾走sms果行

完成

=======================================================

有冇香港人一齊玩呢?
小弟暫時玩左2日, 感覺容易上手, 新手教學友善討好, 玩一次就明白全game所需
而家同女朋友一齊練習緊Professional
相比起而家有既跳舞game, 呢隻可以話已經係另一代既跳舞遊戲 ( 所用引擎, 畫面 )
本人玩過勁舞, 唯舞, GP, 熱舞 ,模式上Mstar係比較接近GP, 但需要既反應同節拍感唔會比GP低
加上畫面細緻, 令人玩得起勁

ID : EmZero   

作者: 」Anlywhat﹁    時間: 31-1-2009 01:18
又係跳舞game.......
無新意wo~~~
一隻勁舞都玩晒啦
作者: cheungemerson    時間: 31-1-2009 01:31
又係跳舞game.......
無新意wo~~~
一隻勁舞都玩晒啦
」Anlywhat﹁ 發表於 31-1-2009 01:18

勁舞玩哂? 新意?

我覺得勁舞團早就過時, 由GP, 甚至五街都已經早就超過

你又入過game玩過未? 由玩法, 畫面, 甚至舞步跳出來係hit the beat, 已經遠遠超過勁舞團
作者: leongkwam    時間: 31-1-2009 01:58
睇圖已經知係正野la...
d無見識既人係到亂up~
見你個頭像都覺得正@@
作者: [S]Kenny賢    時間: 31-1-2009 02:46
我都想玩呀...但唔識申請ac
有冇教學...本人與韓文無緣= =
作者: Ka~家    時間: 31-1-2009 03:27
好似難好多-0-
申請ac要唔要實名身份證先=-=
作者: [H]lht00494    時間: 31-1-2009 10:51
佢個玩法同NDS某隻GAME相似.....
作者: -陽`    時間: 31-1-2009 12:03
真係好似唔錯-,-
不過有冇衫買
作者: cheungemerson    時間: 31-1-2009 12:14
已經新增註冊教學既link
無錯係需要姓名連身份証 ( 相信韓國部份遊戲都要 )
但有心玩, 要搵就實搵到 ( 只要search一serach yahoo google就知道... )

至於服飾方面, 暫時只需要遊戲幣就買得到
作者: tongkithui    時間: 31-1-2009 12:39
好難玩下= =睇到眼花啦= =
(應援團XD)
作者: 達小小    時間: 31-1-2009 13:11
跳舞game我既之愛
作者: cheungemerson    時間: 31-1-2009 16:02

新增一下我的家既相, 玩完兩三日先有去研究點布置

可能玩過sims, 覺得都幾費時, 調角度都幾煩, 不過平過服飾好多, 都幾抵玩
作者: ●。﹏。○    時間: 31-1-2009 16:46
應援x玩法@____@
睇到眼花 唔岩玩
作者: cheungemerson    時間: 31-1-2009 17:28
應援x玩法@____@
睇到眼花 唔岩玩
●。﹏。○ 發表於 31-1-2009 16:46

唔會既...Extreme先咁多野姐

仲有normal, hard可以試
作者: 23869038    時間: 31-1-2009 18:44
Download都要好耐時間-.-"
作者: cheungemerson    時間: 31-1-2009 19:18
Download都要好耐時間-.-"
23869038 發表於 31-1-2009 18:44

建議用迅雷下載, 比較快, 又唔怕斷左要再download過
作者: leepui    時間: 31-1-2009 20:09
等大陸版or台版先玩...
唔識睇韓文...自閉咁玩落去會好快玩厭=[
作者: cheungemerson    時間: 31-1-2009 20:25
等大陸版or台版先玩...
唔識睇韓文...自閉咁玩落去會好快玩厭=[
leepui 發表於 31-1-2009 20:09

又唔會厭既, 你一樣可以同韓國人,  大陸人玩, 仲好刺激添

係冇得傾計悶左少少姐....( 不過你玩緊都唔會有空閒時間去打字 )
作者: Zeo2468    時間: 31-1-2009 21:29
如果用勁舞團同真正音樂game比 冇得比= =
呢隻幾似應援團@@
唔錯 值得一試...不過...唔想睇鋼管文囧"""
希望有其他版本~
作者: 卍HONG卍    時間: 31-1-2009 21:32
我唔識點註冊有冇人教下我
我係唔識打姓名個到~
作者: may710    時間: 31-1-2009 23:41
我唔識點註冊有冇人教下我
我係唔識打姓名個到~
卍HONG卍 發表於 31-1-2009 21:32

版主開版果度有教學
轉貼註冊教學(Nurien潮流馆) : http://bbs.vavay.com/f96/t189051/

外加一下:《Nurien》歷時三年研發,以世界知名頂級引擎Unreal 3打造,遊戲中涵蓋了舞蹈遊戲《Mstar》時裝遊戲《Runway》休閒問答遊戲《Quiz Star》三大部分,並藉由此三大遊戲讓其中的玩家享受更緊密的社群互動。

在《Nurien》中,玩家不僅可以訂做外觀足以媲美真實人物的3D角色,還可以製作屬於自己的3D空間,與朋友進行交流,此次的封閉測試中,玩家將能體驗到《Nurien》的各種華麗畫面、絢爛擬真的舞蹈,並可依照自己喜好裝扮人物和場景。

據官方表示,結合了Unreal 3引擎NVIDA次世代物理技術的《Nurien》,可以表現出複雜的物理運算結果,如長裙飄動、隨肢體自然擺動的袖口等細部效果,光且不論這些細部表現,透過觀看先前《Nurien》公佈的遊戲中的《Mstar》熱舞遊戲影片,也是能讓人驚艷於角色的肢體流暢度和畫面呈現的真實度;同樣以該引擎打造的遊戲尚有由前《天堂3》開發團隊製作的《Project S1》、《Unreal Tournament 3》等作品。
作者: [H]星空下的緣份    時間: 1-2-2009 12:41
冇breakin有d失望tim
作者: cheungemerson    時間: 1-2-2009 14:25

剛剛女友搵左段片畀我睇, 原來都並非 0 breaking

http://www.gamebase.com.tw/forum/60295/topic/83812565

我諗仲有好多野都未推出

另外想玩既朋友請繼續留意此post, 我會準備一下
作者: 巨人魔    時間: 1-2-2009 20:20
玩跳舞game...如果冇得識fd會超悶~.~所以...韓版唔掂
作者: cheungemerson    時間: 1-2-2009 21:23
已新增註冊教學, 不過都係Nurien潮流館更詳細

身份証真係愛莫能助, 請大家善用yahoo同google

註冊其實非常簡單, 只係身份証麻煩
作者: -PET_pet.    時間: 1-2-2009 21:53
隻game唔錯~~~
我一定玩.!!!
作者: ~kwokho~    時間: 1-2-2009 22:08
部電腦應該玩唔到- -"
不過好想玩=0=
作者: cheungemerson    時間: 2-2-2009 15:13

雖然反應只係一般, 但我都略寫新手教學

新增新手教學 : 介面 , 遊戲
為左令資料更清晰, 以下資料我會用書面語

更詳細資料請參考 Nurien潮流館新手教學
我寫的只是一個簡化版, 亦想照顧不會看簡體字的朋友

如果看不清楚圖片, 請點擊放大

(以下不是韓文翻譯, 純粹屬於本人的理解)

介面 :

對自己按右鍵會出現菜單

左至右順序 :

個人資料     造型     表情動作(含互動)     購物     遊戲     郵件     朋友

按造型會再出現兩個圖示 :

個人造型     家居擺設

按購物會有五個選擇:

服飾     家( 牆紙, 地板, 外景)     家居擺設     化妝品     髮型     Magic Stick ( 暫時沒用途 )

另外最底也有一欄圖示

個人造型     家居擺設     表情動作     購物(會直接跳到服飾)     遊戲(直接Mstar)     郵件     朋友

右下角分別是  設置  和  退出遊戲

我們直接按M那個圖示開始遊戲吧 !

(注意第一次玩的朋友會問你要不要玩新手教學, 請按左面的鍵確定接受, 很易上手)

然後就會看到遊戲房間的介面

最重要的兩個鍵:

開設房間                                   快速進場

就先開個遊戲房間吧!

房間名稱 (可以空掉)
房間密碼
難度區分 ( 上至下排列 : 新手, 中手, 高手, 自由 , 建議調自由, 所有難度都能玩)
遊戲模式 ( 上至下排列 : 星星比拚, 準確度比拚 / 隊伍模式 : 組隊 , 情侶 )

開設房間後, 主要是要調這些

難度分為Easy, Normal , Hard, Professional, Extreme
建議新手可以由Normal開始
覺得完全沒問題就可以Hard了
至於Pro其實可以無視, 直接跳Extreme, 因為Extreme只是多幾個鍵 / 步驟

很簡單吧?
我先介紹一下遊戲中的介面

1 : 歌曲名稱, 歌手名稱   BPM, 難度
2 : 分數倍數, 由一開始 x1.0, 最高會到 x2.0, 倍數隨回合而上升
3 : 玩家名稱, 分數
4 : 本回合釋放星星數(限星星比拚), 準確度比拚會以百分比來顯示本回合的準確度
5 : 擁有星星的數量, 當HP有減少就可以使用 ( ctrl )
6 : 當這條bar一滿就會恢復少量HP, 打中NOTE就會增加
7 : HP, Miss的時候會減少, 到0就會有一段時間不能打NOTE
8 : 本回合數 / 總回合數

如果是多人遊戲, 一開始可以讓你選擇你覺得誰打扮得最好 (按1~6鍵, 看人數)

遊戲的方法非常簡單

NOTE外圍的圈會縮小, 縮到跟NOTE本身一樣大小就可以打下去了!

當然也有這樣的NOTE

左右一起打下去就是了

雙向NOTE是有線連繫的, 只要是上下左右能組合的都可能會出現!

至於長鍵.....

1 : 長鍵要來了, 會有聲效, 準備
2 : 在這裡開始按下
3 : 繼續按住別放
4 : 在這裡放手

如果你玩的模式是星星比拚, 那每回合就會出現這條bar倒數
倒數完前釋放你心目中的數目, 或者可以等待時機, 漁人得利! ( 基本上是心理戰 )

釋放最多星星的人會吸掉其他人釋放出來的星星
但如果釋放數一樣, 全部星星就會掉到地上
下一回合釋放最多星星的人就會全部吸掉! (吸星星會有分)

另外注意釋放星星是有bouns分的

這個也是只限星星比拚
歌曲到了最後就會出現, 連打SPACE就可以

最後完場的表

1 : 儲存Replay
2 : 排名  ,  玩家名稱  ,  等級  
     準確度(%)  ,   分數
3 : 等級
     經驗值    (+N) = 本場增加數
     人家選你的次數(+N) = 本場增加數    ,    不知道是什麼( 囧 )
     本歌曲釋放星星總數量    ,   本歌曲一次釋放星星最大量
     模式   ,    N戰         N勝
     Npoint (即遊戲幣) (+N) = 本場增加數
作者: 卍HONG卍    時間: 3-2-2009 03:48
香港or 台灣會唔會有裡隻game
作者: may710    時間: 3-2-2009 13:23
香港or 台灣會唔會有裡隻game
卍HONG卍 發表於 3-2-2009 03:48

其他網站相關既消息  應該會有大陸代理呢隻game
至於香港或者台灣  暫時未知道0.0
作者: cheungemerson    時間: 3-2-2009 13:44
香港代理我都唔睇好.....(見到GP同熱舞就心痛)

我係希望有台灣代理啦, 人比較有善

大陸一來我怕lag, 二來有好多熱血青年.....
作者: ~kwokho~    時間: 3-2-2009 15:56
買到新電腦就正啦= =
好想玩@)
作者: -PET_pet.    時間: 3-2-2009 22:02
隻唔錯幾好玩
作者: Ka~家    時間: 5-2-2009 05:11
-_-有少少sims成份..
作者: 洛基    時間: 5-2-2009 12:32
不知為如進入不了遊戲= =
作者: may710    時間: 5-2-2009 16:54
不知為如進入不了遊戲= =
洛基 發表於 5-2-2009 12:32

你係點樣入唔到遊戲?
作者: may710    時間: 5-2-2009 16:55
-_-有少少sims成份..
Ka~家 發表於 5-2-2009 05:11

自己的家係有d  sims成份   不過咁樣比較無咁呆板   感覺不錯
作者: jacky3567    時間: 6-2-2009 23:32
Ka~家~ hi
我係賢呀!!
作者: 2005010452    時間: 7-2-2009 00:08
我申請成功了
但係只怕我的電腦玩唔到!~"
依加D0wn緊"希望一陣可以玩得順啦"只係希望唔好Lag
作者: [H]yyck    時間: 7-2-2009 07:47
跳舞game已經唔再heat啦...- -再出幾多新都係一樣
作者: may710    時間: 7-2-2009 13:19
我申請成功了
但係只怕我的電腦玩唔到!~"
依加D0wn緊"希望一陣可以玩得順啦"只係希望唔好Lag
2005010452 發表於 7-2-2009 00:08

如果真係怕電腦唔得   將d效果調低點吧  希望你玩到
作者: cheungemerson    時間: 7-2-2009 14:41
跳舞game已經唔再heat啦...- -再出幾多新都係一樣
[H]yyck 發表於 7-2-2009 07:47

根本就同係唔係跳舞game, heat唔heat無關

而係本身對音樂game既熱愛程度

潮流興, 或者果排熱門先走去試 / 玩

咁同羊有咩分別?

就好似以前勁舞咁, 無論佢幾heat, 我都走去玩熱舞, 五街, gp

我地玩既係遊戲內容, 而唔係遊戲熱門程度
作者: Ka~家    時間: 7-2-2009 15:16
根本就同係唔係跳舞game, heat唔heat無關

而係本身對音樂game既熱愛程度

潮流興, 或者果排熱門先走去試 / 玩

咁同羊有咩分別?

就好似以前勁舞咁, 無論佢幾heat, 我都走去玩熱舞, 五街, gp

我地玩既係遊戲內 ...
cheungemerson 發表於 7-2-2009 14:41
唔執就係=0="勁舞韓版都執左1個服-_-
作者: cheungemerson    時間: 7-2-2009 15:22
唔執就係=0="勁舞韓版都執左1個服-_-
Ka~家 發表於 7-2-2009 15:16

我講緊以前係真係好耐以前.....

當然今時唔同往日
作者: 2005010452    時間: 7-2-2009 16:27

我玩到了"仲係整到最令"都唔lag"
我唔識影相"我想影d相放上呢個P0st到
等多d人玩"我想幫樓主推帖!!"
因為呢隻GaMe實在太好玩了!"
作者: nagwn    時間: 7-2-2009 17:17
D公仔好吸引人
但DANCING GAME唔係對很有INTEREST
作者: may710    時間: 8-2-2009 01:52
我玩到了"仲係整到最令"都唔lag"
我唔識影相"我想影d相放上呢個P0st到
等多d人玩"我想幫樓主推帖!!"
因為呢隻GaMe實在太好玩了!"
2005010452 發表於 7-2-2009 16:27

影相係按  Print Screen  影左之後  
去C:\Documents and Settings\My Documents\NurienGame\ScreenShots
就會搵到

同埋你要試唔同人數既遊戲,先至知順既程度係點
如果我開晒效果  頂多5個人玩   6個人就每一turn開始  都會卡一下= =
作者: 2005010452    時間: 8-2-2009 15:32

我唔想玩星星模式-口-"
星星模式都唔係靠技術既=口="
次次都比人槍晒d分"
可唔可以話我知點先唔玩個d星星呀?= =""
同埋...邊到先可以玩dEasy的模式??太難玩啦Hard....
我影左d相呀"同大家分享下^^"我係GaMe到叫 : EvAnKAM
你地可以加我做好友嫁=0="(不過我唔識點加人...)
大家一起玩啦"大力推帖 .  \/ ."

嘻嘻"可愛吧?

射你"哈哈

笑=]"呵呵

冇眼睇你\__/"

發火了. \ / ."

作者: may710    時間: 8-2-2009 21:30

星星模式是要玩心理戰  同埋要計數  每個回合多數好像是2,3粒星 要留意有無人miss星星note
要計上一次其他人放左幾多粒星星  估計一下其他人有幾多粒星係手吧 當然有時會用左星星來補hp
所以要計算既比較多吧~(我個人都唔係太喜歡玩星星模式= =")

你自己開房間玩的話   點了建立房間的話   就有一個框框跳出來
第1個 是你想輸入的房間名稱(我多是留空的)
第2個 是密碼設定(你要不設定也是留空)
第3個 就是房間的難度 如果你不調  就只能玩easy (所以都調第4個那是自由  就可以自己在房內調成 easy normal hard professional extreme)
第4個 就是模式了 你不調的話就是星星模式  調成第2個   就是準確度的那個玩法了

至於話hard難玩  剛開始練習 normal比較好  easy真的太easy了= =
上手了後  再玩hard   hard穩定了  就直接跳extreme吧   因為porfessional同extreme 真係差不了多少
少幾個note而已~

其實在#28那個帖裡都算蠻詳細的了  希望能答得上你吧~

ID: NamieSnow   如果有遇到的  一起玩吧~
作者: cheungemerson    時間: 9-2-2009 14:28
能玩的朋友方便的請留一留id吧

或者add  EmZero  和  NamieSnow

Evankam我已add你
作者: donnychow    時間: 9-2-2009 16:40
睇黎幾好BO!!!
作者: carmen434343    時間: 9-2-2009 18:31
D人物好逼真啊@v@  不夠跳舞果時個背景唔靚==
作者: 2005010452    時間: 9-2-2009 18:48
唔一定嫁"
我影個d係我係game到的自己房間"
而跳舞場地係好令嫁"有燈光效果不得至"
仲有d反光"
係地下都可以反射自己個人"
我覺得呢隻Game真係整得唔錯"
比起期他跳舞Game整得更加精緻"
係唔錯嫁"我更加想多D人玩"=]
作者: 英明神武    時間: 9-2-2009 20:21

應援團玩法,正!!!已經Down緊,聽日玩,溫書先!支持樓主
作者: may710    時間: 10-2-2009 13:20
D人物好逼真啊@v@  不夠跳舞果時個背景唔靚==
carmen434343 發表於 9-2-2009 18:31

佢影出黎果D  只係自己屋企
跳舞時既舞台我無認真去數    但係場地應該有8-10個左右吧
而且可能配合將來會有既新模式  多數都係感覺似"天橋" 都幾華麗~

evankam  我有add你好友了

我的家

部份場地

自己買化妝品的化妝盒(女生專用)

作者: 2005010452    時間: 10-2-2009 20:36
佢影出黎果D  只係自己屋企
跳舞時既舞台我無認真去數    但係場地應該有8-10個左右吧
而且可能配合將來會有既新模式  多數都係感覺似"天橋" 都幾華麗~

當有人邀你設定為好友時   會在聊天框框有一個藍色的訊息 ...
may710 發表於 10-2-2009 13:20

我都加左你...2個名都加晒
不過唔知係咪加左你"因為我唔知道邊到係加好友"
係唔係左上角個到?
同埋你d圖死左好多=0="我想睇下你用緊咩3=__="
作者: may710    時間: 10-2-2009 22:19
我都加左你...2個名都加晒
不過唔知係咪加左你"因為我唔知道邊到係加好友"
係唔係左上角個到?
同埋你d圖死左好多=0="我想睇下你用緊咩3=__="
2005010452 發表於 10-2-2009 20:36

衫  而家已經暫時選定左呢一套(我的家第3張果套  背心 寬身褲 )
因為之前試過2,3套  而家選定左呢一套買左30日
我都建議你配多幾套睇下邊套好~先再決定[[bao_36]]

至於好友就係RIGHT CLICK左自己之後  頭上最右邊果個(幾個公仔頭)  #28有講

作者: 2005010452    時間: 10-2-2009 22:54
=0=咩你唔係圖中個男仔咩?
不過算啦"都樣姐"我就買開7日-_-"(因為唔夠$")
同埋唔好意思...因為我冇睇到#28"
我岩岩見到加左你地了"仲入埋你地的家"
我發覺家中的背景最令係你個個最好"因為右邊係海"左手係聖誕樹"好有feel"
同埋有落雪= - ="好正啊"
仲有你個樣整到好似吳雨霏"哈哈(講笑")
同埋點解唔整長髮呢?
作者: may710    時間: 10-2-2009 23:19
=0=咩你唔係圖中個男仔咩?
不過算啦"都樣姐"我就買開7日-_-"(因為唔夠$")
同埋唔好意思...因為我冇睇到#28"
我岩岩見到加左你地了"仲入埋你地的家"
我發覺家中的背景最令係你個個最好"因為右邊係海"左手係聖誕樹"好 ...
2005010452 發表於 10-2-2009 22:54

男的那個是我男朋友0.0  他就是EmZero   我才是 NamieSnow
家裡的家私同窗外的景觀  都是用買的(便宜得很0.0)

我原本就是長髮的呀~ 這個髮型是買回來的~染髮的顏色  也是買回來的~比較襯而家套衫  [[bao_36]]
作者: 小雲    時間: 10-2-2009 23:34
呵呵..又是你們兩位
又見了..
繼GP以後..
GP真的非常失望..

希望有台版..吧
作者: may710    時間: 11-2-2009 00:45
呵呵..又是你們兩位
又見了..
繼GP以後..
GP真的非常失望..

希望有台版..吧
風之雲 發表於 10-2-2009 23:34

小雲   你可以來試下呢個阿~~
本來我都仲有時會玩下gp(台版)
但係玩過呢個   真係掂都唔想掂gp= =

ps:gp港版 .....真係好失望= =
作者: 小雲    時間: 11-2-2009 00:51
小雲   你可以來試下呢個阿~~
本來我都仲有時會玩下gp(台版)
但係玩過呢個   真係掂都唔想掂gp= =

ps:gp港版 .....真係好失望= =
may710 發表於 11-2-2009 00:45

我想住佢地請我去宣傳 會有得搞

點知唉..同個fd一起失望

見到呢個貼 我同個fd有希望

放心..最近應該得閒..dl左架啦  找時間玩= ="
作者: may710    時間: 11-2-2009 01:05
我想住佢地請我去宣傳 會有得搞

點知唉..同個fd一起失望

見到呢個貼 我同個fd有希望

放心..最近應該得閒..dl左架啦  找時間玩= ="
風之雲 發表於 11-2-2009 00:51

開好ac   記得報上id唷~~[[bao_36]]
作者: 小雲    時間: 11-2-2009 01:14
開好ac   記得報上id唷~~[]
may710 發表於 11-2-2009 01:05

多數係小雲既英文 -.-
作者: may710    時間: 11-2-2009 02:08
多數係小雲既英文 -.-
風之雲 發表於 11-2-2009 01:14

small cloud嗎= =[[bao_31]]
作者: 小雲    時間: 11-2-2009 02:31
small cloud嗎= =[]
may710 發表於 11-2-2009 02:08

錯xd
作者: may710    時間: 11-2-2009 04:34
我都估到係錯  爛gag~ 哈~~[[bao_34]]
作者: S!U*B    時間: 11-2-2009 15:24
好難搵度身分證= =
搵左咁耐都搵唔度-,-!!!
作者: may710    時間: 11-2-2009 15:31
好難搵度身分證= =
搵左咁耐都搵唔度-,-!!!
S!U*B 發表於 11-2-2009 15:24

而家真係好難搵到身份證字號= =

當初我地都搵左好耐~真係要有心機慢慢搵先得~

希望你早日搵到~可以一齊玩吧~

[[bao_36]]
作者: 小雲    時間: 11-2-2009 18:52
而家真係好難搵到身份證字號= =

當初我地都搵左好耐~真係要有心機慢慢搵先得~

希望你早日搵到~可以一齊玩吧~

[]
may710 發表於 11-2-2009 15:31

找到你

唔介意我對呢隻Game 開多個Post詳細介紹呀可?
包教人注冊
作者: may710    時間: 11-2-2009 19:18
找到你

唔介意我對呢隻Game 開多個Post詳細介紹呀可?
包教人注冊
風之雲 發表於 11-2-2009 18:52

不是我開帖的呢~你可能要問樓主了~

其實第一個帖都有連結教學註冊的呢~
#28 都有遊戲教學~
如果小雲有其他好方法可以幫到大家玩到呢隻game
應該無人會介意吧~
作者: 小雲    時間: 11-2-2009 20:12
不是我開帖的呢~你可能要問樓主了~

其實第一個帖都有連結教學註冊的呢~
#28 都有遊戲教學~
如果小雲有其他好方法可以幫到大家玩到呢隻game
應該無人會介意吧~ ...
may710 發表於 11-2-2009 19:18

那你要待我問問 樓主了XD= =

ok ...謝謝
作者: 2005010452    時間: 11-2-2009 22:37
太好了"我呀哥同細佬都有玩"都玩得好開心"
我依加都要加緊努力去玩@_@"我都超越韓國個d人"卡卡
作者: may710    時間: 11-2-2009 22:39
太好了"我呀哥同細佬都有玩"都玩得好開心"
我依加都要加緊努力去玩@_@"我都超越韓國個d人"卡卡
2005010452 發表於 11-2-2009 22:37

加油唷~~
下次再一齊玩~~

另外~小雲   你的意思是在這個版   再開一個關於這遊戲的post嗎?
還是在別的版面開   有點搞不搞你的意思= =
作者: 小雲    時間: 12-2-2009 01:50
加油唷~~
下次再一齊玩~~

另外~小雲   你的意思是在這個版   再開一個關於這遊戲的post嗎?
還是在別的版面開   有點搞不搞你的意思= =
may710 發表於 11-2-2009 22:39

是在這版..

很少人玩普通

我跟不上級數..lol
作者: may710    時間: 12-2-2009 02:20
是在這版..

很少人玩普通

我跟不上級數..lol
風之雲 發表於 12-2-2009 01:50

其實只要你normal玩上手之後   就是你習慣了看那個note出來的方向
習慣了就已經可以開始玩hard了
我們也是玩第2天就開始拼 hard
跟著還呆呆的去玩pro= =
後來才知道要玩pro不如直接玩 extreme
說真的 pro跟 extreme差不了多少
而且那個很刺激0.0(上癮了= =)

要說少人玩normal的話  就自己開房間練習吧~
我現在都是自己開房間  自己玩  有人進來就一起玩  
不然就自己玩  也可以聽歌耶
反正那個lv  又沒什麼實際的用途(最起碼暫時未知什麼用途)

有時看人家開的場是hard也想說有得玩就好
但是習慣了extreme之後 玩hard  因為少了很多note  反而都常常漏掉
[[bao_29]] [[bao_29]] [[bao_29]]

至於那個多開一個post~還是不要了吧  
因為都在同一版再開的話~怕大家覺得同一個遊戲佔到兩個版面呢0.0"

有空就設個好友吧  ID: NamieSnow
作者: 小雲    時間: 12-2-2009 10:18
玩緊Hard 都有8x% =_=
作者: may710    時間: 12-2-2009 13:32
玩緊Hard 都有8x% =_=
風之雲 發表於 12-2-2009 10:18

咁就已經可以玩pro試下喇~
只要你適應左pro既速度~就跳去玩extreme吧~ 不要停在pro
[[bao_36]] [[bao_36]]
作者: cheungemerson    時間: 12-2-2009 14:09

有咩新介紹, 資料之類, 可以放係度, 我會係第一頁加返, 畀返credit你

另外其實Extreme冇你地想像中咁難
只要肯不斷受折磨就可以
因為好多舞步都可以去"記"
每次note同舞步係絕對一樣 ( 除非係special combo...有d舞步會多好多個掣 )

當然, 冇需要故意去記, 玩得多自然會入腦

另外提一提, 如果見到EmZero 或 NamieSnow開房

大家可以隨便入, 密碼係32123
作者: 小雲    時間: 12-2-2009 21:46
今日更新了

有我首愛歌 My Girl

更新好慢= =

我開post 原因 我是新game測試員..

因為呢個post唔屬遊戲既介紹 所以我才考慮..寫個..詳細既遊戲介紹

而呢個作討論= =
作者: -PET_pet.    時間: 12-2-2009 22:02
我禁左入去
個File DownLoad 等左好耐都冇反應
我更新不到吖
有冇好心人
可以post個手動更新上黎...
作者: may710    時間: 12-2-2009 22:09
我禁左入去
個File DownLoad 等左好耐都冇反應
我更新不到吖
有冇好心人
可以post個手動更新上黎...
-PET_pet. 發表於 12-2-2009 22:02

更新應該只有線上的吧~
作者: 2005010452    時間: 12-2-2009 22:16
好似係冇得手動更新=0="
我自己都係等左好耐"
不過講到D0WN隻GAME就一定要用迅雷啦@3@"
因為又快"又方便"嘻嘻"
太好了"又多1個人玩了
作者: may710    時間: 12-2-2009 22:26
好似係冇得手動更新=0="
我自己都係等左好耐"
不過講到D0WN隻GAME就一定要用迅雷啦@3@"
因為又快"又方便"嘻嘻"
太好了"又多1個人玩了
2005010452 發表於 12-2-2009 22:16

好既野~自然有人玩  嘻~~

就算有手動我地都未必知道吧= =+
而且今日更新都唔算好耐丫~ 我線上更新 都係大約7.8分鐘左右
加左好多首新歌呢~
只係原本有D歌 歌名或歌手由英文變返韓文了
好彩仲搵得返果D歌啫~
[[bao_36]] [[bao_36]]
作者: 小雲    時間: 12-2-2009 23:51
好既野~自然有人玩  嘻~~

就算有手動我地都未必知道吧= =+
而且今日更新都唔算好耐丫~ 我線上更新 都係大約7.8分鐘左右
加左好多首新歌呢~
只係原本有D歌 歌名或歌手由英文變返韓文了
好彩仲搵得返果D歌啫~
[] [] ...
may710 發表於 12-2-2009 22:26

我好耐.. 主程式半粒鐘

用個線上更新 dl左成粒鐘呀 唉

甘呢隻game 係韓國

韓國歌手當然用番韓文

手動更新應該無..我查過官網= =
作者: 2005010452    時間: 14-2-2009 01:22
唔知道更新左係唔係有新歌/新3呢"
你地有冇留意呀?
作者: cheungemerson    時間: 14-2-2009 02:30
唔知道更新左係唔係有新歌/新3呢"
你地有冇留意呀?
2005010452 發表於 14-2-2009 01:22

情人節服飾

幾首新歌, 幾首之中得兩三首覺得ok
同埋多慢歌
作者: 小雲    時間: 14-2-2009 03:43
情人節服飾

幾首新歌, 幾首之中得兩三首覺得ok
同埋多慢歌
cheungemerson 發表於 14-2-2009 02:30

19首新歌

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3560328&page=1&fromuid=43550#pid22386700
作者: killartim    時間: 14-2-2009 09:15

入唔到game呀
一禁開始就彈左句message出黎
HELP>"<

作者: 2005010452    時間: 14-2-2009 11:51
入唔到game呀
HELP>"<

killartim 發表於 14-2-2009 09:15

我呀哥都係咁"佢玩唔到"佢話佢張3D卡玩唔到"...唔知你係咪....
不如你比你個電腦個張3D卡比我睇下幾多?
再唔係去官網D0wn個到睇下係唔係支援到你個電腦"
作者: 小雲    時間: 14-2-2009 14:12
入唔到game呀
HELP>"<

killartim 發表於 14-2-2009 09:15

那韓文是代表你顯示卡問題
作者: LaST    時間: 14-2-2009 17:49
感謝分享
遲D試下a_a
作者: LaST    時間: 14-2-2009 17:59
dl緊 不過dl得好慢
作者: KaKaEdward    時間: 14-2-2009 18:18

樓主  我有個 進不到遊戲 的問題   在 網上登入後 按start  彈出一幅  印有幾名金色衣服女仔  之後 就卡在這裡了 沒有任何反應   過左一陣  自己熄左
作者: cheungemerson    時間: 14-2-2009 23:14
樓主  我有個 進不到遊戲 的問題   在 網上登入後 按start  彈出一幅  印有幾名金色衣服女仔  之後 就卡在這裡了 沒有任何反應   過左一陣  自己熄左
KaKaEdward 發表於 14-2-2009 18:18

正常情況LOAD完這圖就會進入遊戲.....
作者: KaKaEdward    時間: 15-2-2009 01:44
一出這圖 便 沒有反應了=  =  沒load到  之後 自己熄埋=  =
作者: 小雲    時間: 15-2-2009 03:17
一出這圖 便 沒有反應了=  =  沒load到  之後 自己熄埋=  =
KaKaEdward 發表於 15-2-2009 01:44

你確定你電腦配置能玩?
作者: KaKaEdward    時間: 15-2-2009 13:03
咁又確定唔到=  =   
我AMD Athlom(tm) XP2000+ 1.68GHz  768 MB RAM
GeForce 6200a   
因為 有d 3d  online game(九龍爭霸,神泣,完美世界) 我都玩到 所以我都試下
同埋  見上邊有個 入遊戲問題 是關於顯示卡   但我卻沒有彈出 這對話視窗   , 因此 我不能確定 玩不玩到= =
作者: 小雲    時間: 15-2-2009 13:32
咁又確定唔到=  =   
我AMD Athlom(tm) XP2000+ 1.68GHz  768 MB RAM
GeForce 6200a   
因為 有d 3d  online game(九龍爭霸,神泣,完美世界) 我都玩到 所以我都試下
同埋  見上邊有個 入遊戲問題 是關於顯示卡   但我 ...
KaKaEdward 發表於 15-2-2009 13:03

隻GAME 基本配置
GF 6600 以上
1GB RAM
你單核2000+ = = 都OK舊了
作者: 2005010452    時間: 15-2-2009 14:26
我都係單核-.-"但係都玩到"仲好順t!m"
我諗係你張3D卡支持唔到"買過張吧"現時d卡好平"800$以下"

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://hrmlarticle81www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2